Over mij

Mijn naam is Sanne van der Pas, ik ben geboren in 1988 en opgegroeid in het dorpje Haaren. Gedreven door een passie om mensen te willen helpen, begon ik aan mijn opleidingen. Daarnaast was ik gefascineerd door de wisselwerking tussen het lichaam, de psyche en alle ervaringen die we als mens opdoen in ons leven. In de loop der jaren heb ik mij ontwikkeld tot een therapeut en coach met een ervaringsgerichte manier van werken en een holistische en systemische manier van denken. 

“Gras groeit niet harder door er aan te trekken, wel door er goed voor te zorgen.”

In mijn behandelingen zal ik mensen helpen om hun innerlijke criticus niet de overhand te laten nemen, maar hen te begeleiden naar meer zelfwaarde en zelfzorg. Mijn visie richt zich niet op een probleem van iemand op de voorgrond (een probleem dat weggewerkt moet worden), maar juist op iemand zijn kwaliteiten en krachten. Al zijn sommige tips en trucjes een handige manier om gedragsverandering tot stand te brengen en help ik daar maar al te graag bij, ik richt mij in de kern niet op symptoombestrijding. Mijn visie richt zich op mensen helpen hun eigen, werkelijke oplossingen te vinden en op het vergroten van ieders zelfacceptatie en eigenwaarde. Ik zal altijd mijn uiterste best doen om iemand zich veilig te laten voelen, mede door het tempo te volgen dat past, zodat diegene zich kan openstellen en tot de kern kan komen van de worsteling die ervaren wordt. Ik help je graag op een andere manier te kijken naar jezelf, je lichaam, je gevoelens, je gedachten en overtuigingen, zodat je beter voor jezelf (en elkaar) kan leren zorgen. In de behandelingen die ik al sinds 2010 geef, blijkt ook dat deze visie leidt tot positieve ervaringen binnen de gestelde doelen voor therapie.

Het Windpaard heb ik opgericht om volgens mijn visie psychomotorische therapie, paardencoaching en mindfulness aan te bieden. Dat paarden belangrijke wezens voor mij zijn, daar zal je tijdens een sessie psychomotorische therapie of mindfulness waarschijnlijk weinig van merken (en hier zijn ook geen paarden aanwezig!). Familie, vrienden, sporten, dansen, mediteren, in de natuur zijn en reizen zijn net als paarden andere waardevolle dingen voor mij. Toch vertel ik graag kort waarom paarden belangrijk zijn voor mij. Ik zou als persoon te omschrijven zijn als een drukke doener, actieve denker en sensitieve voeler. Paarden hebben mij door hun liefdevolle en eerlijke spiegel geholpen om meer bewust te worden van mijn voelen, denken en handelen. Daarnaast heb ik door paarden geleerd op een oordeelloze manier een verbinding aan te gaan, met hen en met mezelf. Ze leerden me nog dieper authentiek te leven en meer op mezelf te vertrouwen. Mede door paarden heb ik geleerd te mogen falen en te mogen schitteren, iets wat ik iedereen gun.

Een Windpaard is een Boeddhistisch symbool voor fundamentele goedheid, waarop volgens de gebode iedereen die moedig is zijn leven lang kan rijden. Een Windpaard is sterk, vurig en staat ook symbool voor de positieve energie om jezelf te overstijgen vanuit universele goedheid. Het symbool staat afgebeeld op Tibetaanse gebedsvlaggetjes die in de wind wapperen om zo de boodschap van dit symbool zo snel mogelijk te verspreiden. 

Opleidingen

2022 Innerlijke Kracht met Paardenkracht / ACT en paardencoaching (CentrumVoorPaardencoaching)

2019 Equine Assisted Coach (Paardencoach) level 2 & 3 (Keulseweg)

2018 Equine Assisted Coach (Paardencoach) Level 1 (Keulseweg)

2018 ACT Trainer (ACTinActie)

2017 Systeem Psychomotorische Therapie (Eutophia)

2015 Mindfulness Trainer MBCT / MBSR (SeeTrue)

2011 Psychomotorische Therapie (Vrije Universiteit)

2011 Master Bewegingswetenschappen (Vrije Universiteit)

2010 Bachelor Gezondheidswetenschappen (Universiteit Maastricht)

2006 Gymnasium Natuur & Gezondheid (Maurick College)

Cursussen

2023 Kids met PK! ACT voor jeugdigen bij paardencoaching (CentrumVoorPaardencoaching)

2021 Systeemtherapeutisch en Lichaamsgericht werken bij complex trauama (Euthopia)

2020 Familieopstellingen (Gaudia Galama)

2018 Ouderschapstheorie en ouderbegeleiding (Katie Lee Weille)

2017 Horseboy & Movement Method (Rupert Isaacson)

2016 Mindfulness voor kinderen & adolescenten (SeeTrue)

2015 Danstherapie bij hechtingsproblematiek (Perrena)

2015 Adem en Ontspanningstherapie (Centrum Zein)

2014 Emerging Body Language, therapeut A (EBL-Centre)

2013 Oplossingsgericht werken (ASVZ)

2012 Weerstand en het dilemma van verandering (Rino)

2012 Agressieregulatie bij jongeren (Windesheim)

Registraties

NVPMT 5754

SRVB 105754

AGB 90061138

VMBN 2016850

De liefdevolle coachpaarden:

Munay
Figo
Solano
Saverio
Farah